Rehabilitace historického jádra a přilehlého okolí města Kyjov se zaměřením na veřejný prostor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Kyjov ve mně vyvolává čtyři hesla – maloměsto, tradice, náklonost a pochopení. Maloměsto jako ve spasení ve skromnosti, malebnosti, vědění. Tradice, které jsou pro město důležité a zakládá si na nich. Jsou to například lidové písně, kroj, hody, nářečí a vše, co ještě zůstalo z dob minulých. Náklonost je kvalitní architektuře, která sice už dávno uplynula, ale stále její pozůstatky zůstávají. A posledním heslem pochopení, a to především v opěvování tradic, uchování svých hodnot, uchopení a ukotvení nebo nalezení své jedinečnosti. V práci se věnuji prostorům okolo Kyjovky od Boršova po jižní konec města. Snažím se, aby tok jen tak neprotékal, ale aby se zapojil do městského prostředí Kyjova. Vytipovala jsem si několik míst, které jsem revitalizovala, dala jim hodnotu a využila rezerv pro zahuštění zástavby. Tyto prostory mají nové uplatnění a jsou místem k zastavením, pozdvihují město a otevírají se návštěvníkům i dosavadním obyvatelům. Kyjovka komunikuje nejen s parky, ale i s novou zástavbou a její funkcí, budete se moci přiblížit k samotnému toku a nalézt v něm místo k odpočinku, ale i k zábavě nebo k procházce.
Kyjov is causing me to have four passwords – it's a small town, tradition, affection and understanding. Small town as in salvation in the modesty, the picturesqueness of knowledge. The tradition, which are for city important and based on them. They are, for example, folk songs, costume, feast, dialects and all that yet remained of the past. Affection is the quality of the architecture, which, although already expired, but still her remains remain. And the last password understanding, and especially in chanting traditions, the preservation of its values, grasping and grappling or finding your uniqueness. At work I dedicate spaces around Kyjovka from Boršov the south end of the city. I try to just flow so neprotékal, but to engage in the urban environment of Kyjov. I have several places that I've re-energise, give them value and use the reserves for the thickening building. These spaces have a new application and are a place to stop, lift up the city and open to visitors and current residents. Kyjovka communicates not only with parks, but even with the new buildings and its features, you will be able to get closer to the stream and found in it a place to rest, but also to entertain or to walk.
Description
Citation
PODIVÍNSKÁ, A. Rehabilitace historického jádra a přilehlého okolí města Kyjov se zaměřením na veřejný prostor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO