Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh novostavby domova pro seniory, domova se zvláštním režimem, ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby. Objekt je částečně podsklepený se čtyřmi nadzemními podlažími a zastřešený jednoplášťovou plochou střechou. V prvním nadzemním podlaží jsou řešeny společné, provozní prostory a prostory určené ke komerčnímu využití. Ostatní nadzemní podlaží jsou totožné a slouží jako ubytovací část. V suterénu je umístěno převážně technické zázemí. Konstrukční systém je stěnový obousměrný z cihelných zdících prvků, s výjimkou suterénního nosného zdiva, které je ze železobetonu. Objekt je založen na základových pásech a patkách. Stropní konstrukce jsou monolitické železobetonové. Celý objekt je zateplen kontaktním zateplením a opatřen provětrávanou fasádou.
The subject of my diploma thesis is the design of a new building "retirement home", a home with a special regime, in the form of project documentation for the construction. The building is partly basement with four above-ground floors and covered by a single-layer flat roof. On the first floor there are common, operational spaces and spaces for commercial use. The other above-ground floors are identical and serve as an accommodation. There is mostly technical background in the basement. The construction system is a wall bi-directional of brick masonry elements, with the exception of basement masonry, which is made of reinforced concrete. The object is based on foundation pads and strips. Ceiling structures are monolithic reinforced concrete. The whole building is insulated by contact insulation and has a ventilated facade.
Description
Citation
TOMÁNKOVÁ, M. Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, doc. Ing. Ivan Moudrý, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Lukáš Janda - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Tománková Marie seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO