Analýza procesu likvidace škodních událostí staveb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na proces likvidace škodních událostí staveb. Nechybí analýza celého procesu a také doporučení pro omezení vzniku jednotlivých rizik. V pojišťovnictví se rozlišuje pojištění majetku na novou cenu a na cenu časovou. Tento rozdíl je popsán v praktické části diplomové práce, kde je názorně zlikvidována parciální škoda po vichřici na rodinném domě a totální škoda rekreační chalupy po rozsáhlém požáru. Na konci případové studie je provedeno vyhodnocení nejzávažnějšího pojistného rizika pro občana.
This thesis is focused mainly on the liquidation process of damage events related to the buildings. The analysis of the whole process and recommendations for limiting of individual risk is involved. Within the insurance discurs, asset insurance is characterized by a new price and the time prize. This difference is described in the practical part of the thesis, where the partial damages caused by the storm on the family house and the overall damage to the cottage after a major fire accident. At the end of the case study, an assessment of the most serious insurance risks is described.
Description
Citation
OSMANOVÁ, S. Analýza procesu likvidace škodních událostí staveb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michaela Rudolecká - tajemník, Ing. Jiří Nowak - tajemník, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Krejza, Ph.D. - člen, Ing. Martin Nový, CSc. - člen, Ing. Jitka Chovancová, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Osmanová Sára seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Analýza procesu likvidace škodních událostí staveb~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO