Komplet návěsu se skříňovou nástavbou s výsuvnými boky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této práce je vytvoření základu pro prezentační studii, která má za úkol přiblížit problematiku stavby speciálních návěsů s výsuvnými boky odběrateli a příštímu uživateli. Práce objasňuje, z jakých prvků se návěs skládá a na které náležitosti je potřeba brát zřetel při samotném návrhu. Část práce je věnována návrhu konkrétního návěsu, na kterém je proveden výpočet stabilizačního systému, pevnostní analýza rámu výsuvu a je také vytvořena celková vizualizace této soupravy.
The purpose of this thesis is to establish the basis for a presentation study, whose goal is to approximate the problems and dilemas of special semi-trailer with extensible sidewalls construction to the future consumer. The thesis explains which parts the semitrailer is made of as well as which essentials should be considered when designing the construction itself. The paper partly shows one particular semi-trailer project. On this project the calculation of stabilisation system, solidity analysis of the extensible part frame and the complete visualization of the trailer unit have been completed.
Description
Citation
PLACHKÝ, J. Komplet návěsu se skříňovou nástavbou s výsuvnými boky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Emil Machač (člen) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO