Rehabilitační centrum Pasohlávky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem rehabilitačního centra, které se nachází v katastrálním území obce Mušov na hranici obce Pasohlávky. Jedná se o dvoupodlažní rehabilitační centrum s přilehlou tělocvičnou a částečným podsklepením. Návrh navazuje na podnět společnosti Thermal Pasohlávky, která ve stejné části plánuje vybudovat lázeňský resort, který bude kombinovat prvky lázeňské péče, rekreace a sportovního využití. Objekt plní funkci zdravotnického zařízení rehabilitačního charakteru. Centrum je navrženo pro maximálně 50 pacientu a funkčně je rozděleno na tři částí. První část tvoří rehabilitace. Zde najdeme několik cvičeben, vodoléčbu, elektroléčbu, ordinaci lékaře s čekárnou a recepcí. Rehabilitace dále zahrnuje tělocvičnu s posilovnou s možností vstupu na terasu a přilehlého parku. V druhém patře budovy je navrženo specializované oddělení ergoterapie pro osoby s různým typem postižení. V tomto patře se nachází druhá funkční část objektu. Je tvořena zázemím pro zaměstnance, šatnami, kancelářemi a zasedací místností. Třetí funkční část tvoří technické zázemí objektu v přízemí. Budova je řešena jako stěnový systém, vystavěn z vápenopískových cihel km beta Sendwix se zateplením kontaktním zateplovacím systémem ETICS z minerální vaty. Vodorovné nosné konstrukce jsou navrženy jako železobetonové. Celý objekt je zastřešen plochou střechou. Pro výplně otvorů byla použita dřevěná okna a dveře. Před objektem je řešeno parkoviště pro zaměstnance a návštěvníky rehabilitací. K objektu přiléhá terasa, která bude propojena s parkem. Návrh dodržuje zásady bezbariérového řešení. Diplomová práce je zpracována ve formě projektové dokumentace pro provádění stavby.
The diploma thesis deals with the design of a rehabilitation center, which is located in the cadastral area of the village Mušov on the border of the village Pasohlávky. It is a two-storey rehabilitation center with a gym and a partial basement. The thesis deepens the initiative of Thermal Pasohlávky, which plans to build a spa resort in the same section, combining elements of spa care, recreation and sports use. The object fulfills the function of a rehabilitation medical facility. The center is designed for up to 50 patients and is functionally divided into three parts. The first part consists of rehabilitation. We will find here several exercise rooms, hydrotherapy, electrotherapy, doctor's office with waiting room and reception. Rehabilitation also includes a gym with access to the terrace and park. On the second floor we can find specialized department of ergotherapy for people with different types of disabilities and second functional part of the bulding designed for staff facilities. It is made up of staffing facilities, dressing rooms, offices and meeting rooms. The third functional part consist from the technical background of the building and is located on the ground floor. The object is designed as a wall system, built from sand-lime bricks km beta Sendvix and insulated with the ETICS thermal insulation made from mineral wool. Horizontal supporting structures are designed as reinforced concrete. The entire building is roofed with a flat roof. Wooden windows and doors are used in the building to fill the holes. Before the building is a parking lot for employees and visitors of the rehabilitation facility. The design respects the principles of barrier-free solutions. The bachelor thesis is elaborated in the form of a project documentation for the execution of the construction.
Description
Citation
SKŘÍČKOVÁ, A. Rehabilitační centrum Pasohlávky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jaroslav Pospíšil - tajemník, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Skříčková Alžběta seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Rehabilitační centrum Pasohlávky~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO