Školka - Praha

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem mé diplomové práce je návrh a vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby objektu mateřské školy v katastrálním území Praha-Černý Most. Jedná se o dvoupodlažní částečně podsklepený objekt, který svým dispozičním řešením odpovídá podmínkám provozu budovy. Mateřská škola je navrhnuta pro 4 oddělení po 24 dětech. Konstrukční systém objektu je navržen ze systému Porotherm. Vnější nosné konstrukce jsou navrženy jako provětrávané s tepelnou izolací tloušťky 180 mm. Svislé nosné obvodové konstrukce 1.NP a 2.NP budou vyzděny z cihelných bloků Porotherm 38 Profi a 1.S ze ztraceného bednění Best 30. Vnitřní nosné stěny jsou navrženy s Porotherm 24 Profi a na nenosné zdivo je použito Porotherm 11,5 Profi. Vnější fasádní obklad je navržen z kompaktních laminátových desek HPL. Vnitřní schodiště je dvouramenné, železobetonové, monolitické. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny keramobetonovým systémem Porotherm (nosníky POT a vložky Miako) tloušťky 250 mm. Střecha je navržena jako vegetační, místy doplněna kačírkem. Okna a dveře jsou plastohliníková. Podlahové krytiny jsou navrženy s přihlédnutím k používání jednotlivých místností, jako je podlahová stěrka, keramická dlažba a korková podlaha. Hlavním cílem mé práce bylo vyřešení dispozice pro daný účel, návrh vhodného konstrukčního systému a vypracování výkresové dokumentace včetně textové části.
The aim of my thesis is to design and elaborate the project documentation for construction of the nursery school in the cadastral area Prague-Černý most. It is a two-storey partially basement building, witch with its layout corresponds to the conditons of the building operation. Nusery school is designed for 4 departments after 24 kids. The construction system of the object is designed as Porotherm system. External load-bearing structures are designed as ventilated facade with thermal insulation of 180 mm thickness. Vertical load-bearing structures of 1st and 2nd floor will be lined with brick blocks Porotherm 38 profi and 1.S bricks from the Best 30 permanent formwork. The inner bearing walls are designed with Porotherm 24 profi and Porotherm 11,5 Profi is used for non-load-bearing masonry. The exterior facade cladding is designed from HPL compact laminate boards. The internal staircase is half-turn stairs, reinforced concrete, monolithic. Horizontal supporting structures consist of Porotherm ceramic concrete system (POT beams and miako insert) with a thickness of 250 mm. The roof is designed as a vegetation, some of witch is supplemented with a gutter. The windows and doors are plastic-aluminium. Floor coverings are designed taking into the use of individual rooms such as floor screed, ceramic tiles and cork floors. The main aim of my work was to solve the disposition for the given purpose, to design a suitable construction system and to draw up the drawing documentation including the text part.
Description
Citation
MIHELIČOVÁ, G. Školka - Praha [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Radim Kučera - tajemník, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Miheličová Gabriela seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Školka - Praha~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO