Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem zadání mé diplomové práce je návrh domova pro seniory, domova se zvláštním režimem ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby. Dům je navržen jako samostatně stojící a bezbariérový. Objekt je částečně podsklepený, se čtyřmi nadzemními podlažími. V prvním nadzemním podlaží se nachází společenské a provozní prostory domova pro seniory a dále je zde umístěno i komerční využití. V ostatních nadzemních podlažích jsou umístěny jednotlivé pokoje klientů a zázemí pro provoz domova. Konstrukční systém celého objektu je příčný stěnový. Objekt je založen na betonových základových pasech. Obvodové nosné zdivo je z broušených cihelných bloků a stropní konstrukci tvoří železobetonová monolitická stropní deska. Obvodové nosné zdivo podzemního podlaží je monolitické železobetonové. Schodiště je železobetonové monolitické a v zrcadle schodišť se nachází výtah. Objekt zastřešuje plochá jednoplášťová střecha. Dále je součástí práce posouzení z hlediska stavební fyziky a požárně bezpečnostní řešení.
The subject of my diploma thesis is the design of a home for the elderly, a home with a special regime in the form of project documentation for the construction. The house is designed as stand-alone and wheelchair accessible. The building is partly basement, with four above-ground floors. On the first floor there are social and operational spaces of the home for seniors and there is also commercial use. The other above-ground floors include individual client rooms and operational background. The construction system of the whole building is a transverse wall. The building is based on concrete foundation. The external wall is made of clay block and the floor structure is made of cast-in-place reinforced slab. Basement loadbearing masonry is monolithic reinforced concrete. The staircase is a monolithic reinforced concrete and a lift is in the mirror of the staircase. The object is roofed with warm flat roof. Other part of this thesis is an assessment of building physics and fire safety requirements.
Description
Citation
MALCHARKOVÁ, V. Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Jakub Král - tajemník, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Rostislav Jeneš - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Malcharková Veronika seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO