Centrum paliativní péče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je novostavba centra paliativní péče v Žamberku. Jedná se o samostatně stojící budovu na svažitém pozemku, která je částečně podsklepená a má tři nadzemní podlaží. Z hlediska provozního se jedná o zařízení zdravotnicko-sociální zařízení. V zařízení se nachází spektrum služeb paliativní péče – lůžková část, denní hospic, zázemí mobilního hospice a ambulantní provoz. Vzhledem k typu zařízení a osob zařízení využívajících byl kladen důraz na umístění objektu, které se nachází na okraji města v areálu dalších sociálních a zdravotnických zařízení určených k dlouhodobému pobytu v klidném, tichém prostředí s dostatkem okolní zeleně. Hmotu budovy tvoří několik kvádrů, tvarové i materiálové řešení je jednoduché. Konstrukční systém je monolitický železobetonový skelet, vyzdívaný keramickými tvárnicemi. Zastřešen je několika typy plochých střech, 2NP je řešeno jako ustupující podlaží s bezbariérově přístupnou terasou. Práce obsahuje dokumentační a výkresovou část a je zpracována jako DPS.
The subject of the diploma thesis is the new building of the alliative care center in Žamberk. It is a detached building, which is partly basement and has three above-ground floors. From the operating point of view, it is a medical-social facility. The facility has a range of palliative care services - a dormitory, a day hospice, a mobile hospice facility and outpatient services. Due to the type of facilities and persons using the facilities, emphasis was placed on the location of an object situated on the outskirts of the city in the area of other social and health facilities designed for long-term residence in a quiet, quiet environment with plenty of surrounding greenery. The mass of the building consists of several blocks, the shape and material solution is simple. The construction system is a monolithic reinforced concrete skeleton, coated with ceramic blocks. Several types of flat roofs are covered, 2NP is designed as a receding floor with a barrier-free terrace.
Description
Citation
MATĚJÍČKOVÁ, P. Centrum paliativní péče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Radim Kučera - tajemník, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Matějíčková Petra seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Centrum paliativní péče~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO