Vrtáky z rychlořezných celí a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Jak již je patrné z názvu, tato bakalářská práce pojednává o rychlořezných vrtácích a jejich využití v praxi. Postupně je popsána problematika rychlořezných ocelí (jejich rozdělení, chemické složení a tepelné zpracování), podstata metody vrtání a jsou charakterizovány nástroje pro vrtání. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na výrobce rychlořezných vrtáků a na jejich použití.
This Bachelor thesis, as one can deduct from the title, deals with high-speed steel drills and their uses into practice. The problem of high-speed steel is described step by step from division, chemist to heat treatment. Fundamental features of drilling method and tools that are suitable for drilling are described either. The last part of Bachelor thesis is focused on producers and application of high-speed steel drills to practice.
Description
Citation
JAROŠ, A. Vrtáky z rychlořezných celí a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Jánský Milan (člen)
Date of acceptance
2008-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO