Nástroje z rychlořezné oceli a jejich aplikace v současnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce na téma „Rychlořezné oceli a jejich aplikace v současnosti“ se zabývá popisem chemického složení, tepelného zpracování, řeznými vlastnostmi a zpracováním materiálu na požadované nástroje. Je zde zmíněna možnost zvyšování výkonu, odolnosti proti vysokým teplotám a trvanlivosti nástrojů z rychlořezných ocelí pomocí PVD povlaků a dostupných povlakovacích technologií. Dále je úkolem zjistit sortiment nástrojů z rychlořezných ocelí v současné době hlavně u výrobců obráběcích nástrojů.
My bachelor’s thesis “High speed steels cutting tools and their applications today” is about a chemical concept, a heat processing, a cutting property and a production of cutting tools of high speed steel materials. This work consist a possibility of an increase performance, a resist of high temperatures and a durability of high speed steel tools by means of PVD films and an accessible technologies. Next I must found producers of cutting tools and their production of high speed steels.
Description
Citation
NOSEK, J. Nástroje z rychlořezné oceli a jejich aplikace v současnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Kocman, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO