Administrativní budova Bravia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je projektová dokumentace pro provádění administrativní budovy. Jedná se o administrativní budovu, která je umístěná na okraji města Letohrad. Budova se skládá z části, která má tři nadzemní podlaží a z části, která má pouze jedno nadzemní podlaží. Budova slouží k administrativě, obchodu a skladování. Pro administrativní činnost je určena třípodlažní část budovy a pro obchod a skladování je určena jednopodlažní část budovy. Hlavní vstupy do objektu se nachází na jeho západní straně a vedlejší vstupy do objektu se nachází na jeho straně jižní a severní. Objekt je založen na základových pásech a patkách z prostého betonu. Objekt je navržen ze zděného konstrukčního systému z broušených betonových bloků z lehčeného keramzitového betonu a ve třetím nadzemním podlaží částečně jako dřevostavba ze dřevěných KVH hranolů. Stropní konstrukce jsou navrženy z předpjatých stropních panelů. Střešní konstrukce nad hlavní částí budovy je navržena dvoustupňová stanová půdorysného tvaru oktagonu a střecha nad jednopodlažní částí budovy je navržena jako jednoplášťová plochá extenzivní vegetační.
The aim of the Diploma thesis is the project documentation for the execution of the administrative building. This is an administrative building located on the outskirts of Letohrad. The building consists of one section that has three above-ground floors and one section that has only one above-ground floor. The building is used for administration, trade and storage. For administrative work is designed the three-storey part of the building and single-storey part of the building is designated for trade and storage. The main entrances to the building are located on its west side and the next entrances to the building is located on its southern side and northern side. The building is based on foundation strips and pads of plain concrete. The building is designed from a masonry structural system made of concrete blocks made of lightweight concrete and the third floor is partly designed as a timber structure made of wooden KVH squared timber. The ceiling structures are designed from prestressed ceiling panels. Roof structure above the main part of the building is designed two-stage pitched roof octagon shape and the roof above the single-storey part of the building is designed as warm flat extensive green roof.
Description
Citation
JIRUŠKA, D. Administrativní budova Bravia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ladislava Foretníková - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Jiruška Daniel seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Administrativní budova Bravia~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO