Ekonomické charakteristiky životního cyklu stavebního díla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Referee
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Ekonomické charakteristiky stavebního objektu v životním cyklu stavebního díla jsou velice obsáhlým tématem. Podchycují jak stránku ekonomickou, tak s tím spojenou i stránku technickou. Rovněž životní cyklus stavebního díla je velice obsáhlý, vstupuje do něj velká řada aspektů a vlivů majících dopad na toto dílo. Kromě nákladů a cen na pořízení a údržbu stavebního díla je nutné brát zřetel i na to, v jaké kvalitě bylo dílo provedeno, jak po stránce užitých materiálů, tak po stránce kvality provedení jednotlivých kostrukcí. Toto ovlivňuje výši nákladů, které na díle mohou vznikat jako nadbytečné a které mohou degradovat dílo jako celek. Práce se pokouší všechny tyto aspekty a vlivy popsat, třídit a vhodně používat ke sledování stavebního díla. Veškeré poznatky jsou zkoušeny na stavebním díle – rodinném domě. Základním kamenem je nalezení vhodného způsobu třídění provázející dílo v celém jeho životním cyklu, které nám umožní sledovat náklady a ceny na něm vzniklé. Závěr pak tvoří odpověď na otázky a hypotézu kladenou si v této práci.
Economic characteristics of building in the life cycle of the building work is a very broad topic. Captures economic part and associated technical part idem. Also, the life cycle of building work is very broad, a great many aspects and bearings enters into and influences the work. Excepting costs and prices of acquisition and maintenance of the works is necessary to observe quality of work performing. Both the materials used part and in terms of quality of each facture. This affects the amount of costs that may arise on the part of such unnecessary and degrading work as an entirety. This work attempts to describe all these aspects and influences, classify and appropriately use to monitoring of the works. All findings are tested on the building work - family house. The cornerstone is to find a suitable way of sorting accompanying work throughout its life cycle, allowing us to track costs and prices incurred on it. The conclusion consists answering questions and hypothesis exposed in the work.
Description
Citation
AIGEL, P. Ekonomické charakteristiky životního cyklu stavebního díla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-12-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO