Rozšíření programového systému pro řízení nástrojového hospodářství NAHOS o správu technologických údajů k vybraným typům nástrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem mé diplomové práce je implementace správy technologických údajů k jednotlivým nástrojům a nástrojovým sestavám v informačním systému NAHOS. Tato správa se v systému NAHOS provádí pomocí uživatelských formulářů, které jsou vytvářeny pomocí jazyků XML a SQL. V teoretické části se věnuji nástrojovému hospodářství a informačním systémům obecně a v praktické části popisuji jednotlivé, mnou provedené úpravy v informačním systému NAHOS.
The aim of this thesis was the implementation of technological data management for individual tools and tool assembly in the information system NAHOS. This management in NAHOS system is accomplished by user forms, which are created by XML and SQL languages. The theoretical part of this thesis deals with tool management and information systems in general. The practical part of this thesis presents my own individual modifications in the information system NAHOS.
Description
Citation
MORAVČÍK, J. Rozšíření programového systému pro řízení nástrojového hospodářství NAHOS o správu technologických údajů k vybraným typům nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba výrobních strojů a zařízení
Comittee
Doc.Ing. Jiří Němejc, CSc. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Imrich Lukovics, CSc. (člen) Ing. Ivo Konečný (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO