Vývoj lepicí hmoty pro instalaci čedičových prvků na silikátový podklad v náročných expozičních podmínkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem nové lepicí hmoty určené pro instalaci nenasákavých čedičových prvků na silikátový povrch v náročných expozičních podmínkách. Při výrobě komerčních lepidel se jako plnivo používají pouze primární suroviny. Cílem této práce je zhodnotit možnosti využití surovin druhotných jako plniva v těchto hmotách. Práce je zaměřena především na životnost těchto materiálů po vystavení agresivnímu prostředí.
The diploma thesis deals with research and subsequent development of a new adhesive material for the installation of nonabsorbent basalt elements on silicate foundations under severe exposure conditions. For commercially produced tile adhesives, only primary raw materials are used as fillers. The purpose of this work is to evaluate the possibility of utilization of secondary raw materials as fillers in the tile adhesive. The thesis is mainly focused on the durability of these materials after exposure to the aggressive environment.
Description
Citation
BERGEROVÁ, K. Vývoj lepicí hmoty pro instalaci čedičových prvků na silikátový podklad v náročných expozičních podmínkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Antonín Jančařík - předseda, Ing. Tomáš Gross, Ph.D. - místopředseda, prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA, dr.h.c. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, doc. Ing. Nikol Žižková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Lenka Bodnárová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Karel Dvořák, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Bergerová Kamila seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Vývoj lepicí hmoty pro instalaci čedičových prvků na silikátový podklad v náročných expozičních podmínkách~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO