Aplikace algoritmů pro plánování v železniční nákladní dopravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca je zameraná na vytvorenie matematického modelu, ktorý využíva kombinovanú dopravu pre zvoz odpadu na úrovni obcí. Model je zameraný na železničnú dopravu. Dôvodom tohoto zamerania je nižšia produkcia emisií a zníženie zaťaženia cestnej dopravy. Pre vytovrenie modelu sú použité znalosti z celočíselného a lineárneho programovania a teórie grafov. Výsledný model je implementovaný v prostredí GAMS a testovaný na malej úlohe. Na záver sú uvedené dalšie možnosti vývoja modelu.
Bachelor’s thesis is focused on creation of mathematical model, which uses multiple methodsforwastecollectionatthelevelofmunicipalities.Modelisfocusedon railfreight transport. Main reasons are of lower production of emissions and reduction of burden on road traffic. In order to create model, the knowledge of graph theory, integer and linear programmingisused.CreatedmodelisimplementedinGAMSenvironmentonsmallscale data. At the end there are stated possibilities for further development of the model.
Description
Citation
FAJMON, M. Aplikace algoritmů pro plánování v železniční nákladní dopravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student seznámil členy komise prostřednictvím své prezentace se svojí bakalářskou prací na téma Aplikace algoritmů pro plánování v železniční nákladní dopravě a následně odpovídal na otázky oponenta i otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO