Moderní energie a snížení energetické náročnosti budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce řeší možnosti energetických úspor v budovách obce Spytihněv, zlepšením tepelných vlastností a využitím obnovitelných zdrojů energie, prostřednictvím energeticky výhodnějšího pláště budov a efektivnějších systémů distribuce energií. Součástí je posouzeni z hlediska energetického a ekonomického. Práce se skládá z několika částí. V úvodu všeobecně přibližuje problematiku obnovitelných zdrojů energie. Druhá část je rozdělena dle jednotlivých budov posuzovaných v projektu. Obsahuje návrh energetických opatření, výběr systému - tepelné čerpadlo, solární kolektory, výpočet opatřením vzniklých energetických úspor a posouzení projektu z hlediska ekonomického.
This diploma thesis deals with possible energy-savings in the municipal buildings of Spytihněv. Moreover, it discusses the possible improvements of heating features and making use of renewable resources. This is meant to be achieved by a wrapper which is less demanding on energy consumption than those which have been used until now. Attention is also paid to a more efficient system of energy distribution. Both energetic and financial points of view are taken into consideration. The thesis consists of a few parts. Introduction, the first part, deals with renewable resources issues on a theoretical level. The second part is divided according to each individual analysed premise/building. At this point energy-saving proposal, choice of a heating system, a heating pump, a solar collector as well as energy-saving and financial calculation are included.
Description
Citation
KUČERA, M. Moderní energie a snížení energetické náročnosti budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Proč jsou u definovaných budov zvoleny různé druhy solárních panelů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO