Multifunkční kulturní centrum "Creative City" Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je architektonická studie přestavby bývalé káznice na Cejlu, v Brně na kulturní multifunkční centrum, které by mělo vytvořit prostory pro uměleckou činnost mladých umělců. Řešené území se nachází v Brně, v městské části Zábrdovice. Parcela o výměře téměř 8000 m2 se nachází nedaleko městského centra a je vymezena ulicemi Cejl, Bratislavská a Soudní. Objekt by měl sloužit podnikatelskému záměru osob a sdružení v oblasti kreativního průmyslu a organizacím zabývajících se kulturou. Této funkci bude přidružená funkce rezidenčního bydlení, výhradně soustředěná na podnikatele v těchto oborech, a prostory přechodného ubytování hostelového charakteru.
The theme of this diploma work is an architectural study of reconstruction of a former prison in Cejl street, Brno. It suppose to be a multifunctional cultural center, which should provide spaces for an artisctic activity primarely for young artists. The plot is to be found in Brno, city part Zábrdovice. It is located nearby city center and covers the area of almost 8000 m2. It is surrounded by streets Cejl, Bratislavská and Soudní. Object should serve as a base for young artistic enterpreneurs and companies aimed to artisctic industry and culture. This function will accompany a residential function and function of temporary accomodation.
Description
Citation
PSOTTA, J. Multifunkční kulturní centrum "Creative City" Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO