Strmý pásový dopravník pro dopravu drcené stavební suti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh řešení strmého pásového dopravníku pro dopravu drcené stavební suti. Práce se zabývá koncepcí navrženého řešení a návrhy jednotlivých komponent, které jsou opodstatněny funkčním výpočtem zařízení. Dále je proveden návrh napínacího mechanismu pásu a kontrolní výpočet jeho namáhaných částí. Práce je doplněna návrhem konstrukce nosného rámu. V závěru práce je navržen doporučený provoz a montáž dopravníku. Shrnutí a komentář autora jsou uvedeny v závěru. K práci jsou přiloženy výkres sestavení pásového dopravníku a podsestava řešeného napínacího mechanismu.
The objective of this bachelor is the design of construction debris steep conveyor belt. The work deals with the solution concepts proposal and individual components design that are motivated by functional device calculation. Furthermore, the design of a belt tensioning mechanism and control calculation of the exposed parts is proposed. The work is accompanied by the supporting frame structure design. Moreover the conveyor installation and operation conditions are suggested. Summary and author comments are enclosed at the end. The conveyor assembly drawing and tensioning mechanism subassembly drawing is attached.
Description
Citation
KOIŠ, J. Strmý pásový dopravník pro dopravu drcené stavební suti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Emil Machač (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO