Úpravna vody Koryčany - použitá technologie a její změny od uvedení do provozu do současnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
V práci je shrnuta problematika úpravy pitné vody se zřetelem na konkrétní technologii použitou na úpravně vody v Koryčanech, která zajišťuje asi osminu výroby pitné vody v okrese Hodonín a zásobuje pitnou vodou asi 20 tisíc obyvatel. S využitím archivních materiálů a dalších dostupných zdrojů informací je popsána použitá technologie a její změny za dobu existence úpravny vody v Koryčanech a to od původního projektu z roku 1959 až do současnosti. Úpravna byla po technologické stránce koncipována původně jako čtyřstupňová (částečná dekarbonizace, čiření, filtrace a dechlorace), ještě před dokončením byla vypuštěna dekarbonizace a při rekonstrukci v roce 1971 pak i dechlorace. Od té doby (i po dalších rekonstrukcích v letech 1991-1993 a 1998-1999) je úpravna provozována již jako dvoustupňová (čiření, filtrace).
Bachelor's thesis describes the problems of drinking water treatment with regard to specific technology used at Koryčany drinking water treatment plant which covers about 13 per cent of drinking water production in Hodonín district and supplies about 20 thousand people. Technology used at Koryčany drinking water treatment plant and their changes over the years of its existence (from 1959 when the original project was developed until nowadays) were depicted using archives and other available sources. The drinking water treatment plant was designed originally as four-stage (partial decarbonization, clarification, filtration, dechlorination). Decarbonization was left out before completion and dechlorination was skipped during reconstruction in 1971. Since then there were two more reconstructions (in 1991-1993 and 1998-1999) but the technology remained two-stage (clarification, filtration) so far.
Description
Citation
KONEČNÁ, V. Úpravna vody Koryčany - použitá technologie a její změny od uvedení do provozu do současnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Zdeněk Friedl, CSc. (člen) doc. RNDr. Josef Novosad, CSc. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise vyslechla posudky vedoucího a oponenta, poté se studentka vyjádřila k připomínkám, dotazům a po diskuzi následovalo hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO