Hodnocení finanční situace v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení výkonnosti Zemědělského družstva se sídlem ve Sloupnici. Cílem této práce je provést finanční analýzu tohoto podniku v letech 2008 až 2010. Teoretická část je věnována finanční analýze. Pojednává o zdrojích informací, fázích a metodách finanční analýzy a o výpočtech jednotlivých ukazatelů. Praktickou tvář tvoří charakteristika podniku, finanční analýza dosahovaných výsledků a souhrnné hodnocení finanční situace podniku. Na závěr jsou uvedena možná řešení problémů družstva. V díle jsou použity vertikální a horizontální analýzy, tokové a poměrové ukazatele a bankrotní a bonitní modely.
Bachelor thesis is focused to evaluace the performance of the Zemědělské družstvo se sídlem ve Sloupnici. The aim of this work is to provide the financial analyse of this cooperative during the time period starting 2008 to 2010. The theoretical part is devoted to the financial analyse. It deals with the information sources, phases and finanacial analysis methods and with particular indicators calculations. The practical part consists of cooperative description, the financial analyse of the financial results and summary financial situation of the company. in conclusion are mentioned possible solutions of the problems of the cooperative. There are used the vertical and horizontal analyses, flow and proportional indicatorst and bankruptcy and creditworthy models in the thesis.
Description
Citation
KOVÁŘOVÁ, L. Hodnocení finanční situace v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) Ing. Pavla Vejmolová (místopředseda) Ing. Jiří Klíma (člen) JUDr. Petra Hanáková (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO