Realizace edukační úlohy na experimentální stanici s vačkovým mechanismem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací edukační úlohy na experimentální stanici s vačkovým mechanismem. Cílem edukační úlohy je prakticky studenty v rámci výuky seznámit s analýzou kinematických veličin vačkových zdvihátek. V rámci práce je uvedeno obecné pojednání o současném stavu poznání na poli vačkových mechanismů a jsou vysvětleny základní pojmy. Dále uvedení přístroje do provozu, odstranění jeho dílčích nedostatků, analýza kinematických veličin možných kombinací dodaných vaček se zdvihátky a definice postupů budoucí edukační úlohy. Sama edukační úloha následuje interpretaci a komentář získaných údajů. V závěru jsou provedena doporučení dalších modifikací experimentálního aparátu a nástin jeho budoucího možného využití.
Bachelor's thesis is focused on solving educational problem based on experimental apparatus with cam mechanism. The task of the educational problem is to teach students to analyse kinematic quantities of cam followers. The thesis contains general discourse on the topic of cam mechanisms and basic terms definition. This is followed by putting the device into service, eliminating its particular imperfections, analysis of kinematic quantities of various combinations of available cams and followers and definition of methodics of the educational problem. The educational problem itself follows the presentation and commentary of gained results. At last some recommendations for the future modifications of the experimental apparatus are given followed by foreshadow of its eventual future usage.
Description
Citation
TOMEČEK, V. Realizace edukační úlohy na experimentální stanici s vačkovým mechanismem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO