Zařízení pro zalisování tlumiče průtoku do tělesa vstřikovacího čerpadla.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce byla konstrukce nového zařízení na lisování tlumiče průtoku do tělesa vstřikovacích čerpadel VP30. Na základě kritérií z hlediska ergonomie, montáže, tvaru tělesa a nákladů bylo zkonstruováno zařízení, které umožní upnutí tělesa a zalisování tlumiče průtoku do příslušného kanálku v tělese. Konstrukce byla provedena v 3D CAD systému, ze kterého je k dispozici výkresová dokumentace i 3D data.
The goal of this work was the engineering of a new machine for pressing the cataract into the injection pump VP30 housing. Based on criteria from the point of view of ergonomics, assembly, shape of the housing and costs, the machine has been engineered so as to clamp the pump housing and press the cataract into the appropriate housing channel. Machine designing has been performed using 3D CAD software which is able to provide drawings and 3D data.
Description
Citation
TRUTNA, P. Zařízení pro zalisování tlumiče průtoku do tělesa vstřikovacího čerpadla. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student seznámil komisi s výsledky diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: 1. Jaká je síla na zalisování? 2. Na zalisování je pneumatický či hydraulický lis? 3. Jak je upínací přípravek upnut na základové desce? 4. Byly problémy se ztrátou stability lisovacího trnu? 5. Jaká je tolerance mezi výrobkem a otvorem, do kterého se zalisovává? 6. Síla byla pouze spočítána nebo i ověřena?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO