Binokulární vidění a výroba anaglyfů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na vysvětlení podstaty binokulárního vidění a pomocí geometrie vysvětluje vznik stereogramu. V další části je rozebrán technický postup při pořizování stereogramu a upozorňuje na důležitá nastavení fotoaparátů. Jsou zde rozebrány a porovnány metody pozorování stereoskopických snímků, speciálně anaglyf. V praktické části představuji navrženou aparaturu a dvě vytvořené aplikace pro snímání a úpravu stereo snímků. Součástí je i sada ukázkových fotografií.
Bachelor thesis is focused on explaining the matter of stereopsis and clarifies the origin of stereogram using geometry. Next part deals with the process of shooting stereogram including important settings of the cameras. The work describes and compare several possible approaches of viewing stereoscopic images, especially anaglyph. In the last practical part two aplications for shooting and editing stereoscopic images are introduced. I enclose few photo examples .
Description
Citation
TRUHLÁŘ, J. Binokulární vidění a výroba anaglyfů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Student reagoval na všechny dotazy položené v diskusi a odpověděl na všechny otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO