Optimalizace a zavedení standardizovaných postupů ve výrobě přírub pro Common Rail vysokotlakých čerpadel.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem projektu optimalizace a zavedení standardizovaných postupů ve výrobě přírub je na základě časových snímků a MTM analýz naplánovat popsat a zavést optimální postupy, určit standardy, vypracovat standardizované postupy u vícestrojové obsluhy, vizuální kontroly. Zaučit pracovníky podle nového postupu. Od projektu je očekávána stabilizace procesu, snížení rozpracované výroby, zvýšení kvality a objemu výroby přírub na 2200 ks za den pro jednu linku. Provést porovnání vlivu optimalizace na operace v procesu výroby příruby, u pracovišť vizuální kontroly kvantitativní posouzení různých pracovních postupů pomocí statistických metod (R&R Studie).
Objective of the Project of optimization and introduction of standardized procedures in flange production is to plan, determine and introduce optimal procedures based on time scan and MTM analysis; to determine standards, to establish standardized procedures for multi -machine operation and visual control and to train personnel according to new procedure. Project is expected to stabilize process, decrease work in process production, improve quality and increase volume of flange production to 2200 pieces per day for one production line. Furthermore to provide comparison of standardization influence on operations in flange production process, to perform quantitative analysis of several working instructions on visual control workplaces by statistics method (R&R study).
Description
Citation
DOLEŽAL, J. Optimalizace a zavedení standardizovaných postupů ve výrobě přírub pro Common Rail vysokotlakých čerpadel. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Simona Hutařová, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. Otázky: Přínosy standardizace zmiňované v BP vyjádřené v % nebo Kč. Promítla se současná krize do provozu (optimalizace) linek ve společnosti Bosch Diesel? Existuje ještě další kontrola, pokud je na lince pracovník, který se do procesu kontroly zaučuje? Kde přesně (na čem) student dělá optimalizaci? Jaká byla použita optimalizační kritéria? Co je to zákaznický takt? Koeficient použitý pro určení hodnoty. Je rozdíl mezi testy RNR a atributivním testem? Upřesnění vizuální kontroly přírub. Proč vizuální kontroly probíhají?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO