Dimenzování ŽB monolitické stropní konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je nadimenzovat a posoudit železobetonovou stropní desku v typickém podlaží víceúčelové budovy na mezní stav únosnosti. Deska je lokálně podepřená železobetonovými sloupy a po obvodě je vetknuta do ztužujícího věnce. K řešení vnitřních sil na konstrukci je využito výpočetního software NEXIS a získané hodnoty jsou ověřeny pomocí metody součtových momentů. Stropní deska je vyztužena podélnou nosnou výztuží na ohyb a v okolí sloupů je umístěna smyková výztuž proti protlačení desky sloupem. Výpočtem je prokázáno, že konstrukce vyhoví na únosnost v ohybu i na protlačení. Součástí práce je také výkresová dokumentace navrženého řešení.
The aim of bachelor thesis is to dimension and assess reinforced concrete floor slab in a typical storey of multi-purpose building at the ultimate limit state I. The slab is locally supported by reinforced concrete columns and restraint around the perimeter. To address the internal forces is used computing software NEXIS and obtained values are verified using the summation of moments method. Floor slab is reinforced by flexural longitudinal load-bearing reinforcement and around columns is placed shear reinforcement against slab extrusion by column. By calculation is shown that structure meet the resistance to bending and the extrusion. The thesis also includes drawing documentation of proposed solution.
Description
Citation
OTÁHAL, O. Dimenzování ŽB monolitické stropní konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO