Slinovací aktivita živců a jejich alternativ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je porovnat slinovací aktivitu živců, které jsou nejčastěji používané tavivo v keramice, s jejich alternativami jako jsou lomové odprašky a kostní popel. Teoretická část popisuje proces slinování, slinovací aktivitu jednotlivých druhů používaných taviv a jejich využití při výrobě keramiky. Praktickou část tvoří popis a vyhodnocení pokusu, ve kterém jsou porovnávány slinovací aktivity jednotlivých taviv v keramickém střepu v závislosti na jejich procentuálním zastoupením v surovinové směsi.
The main goal of this Bachelor’s thesis is to compare sintering ability of feldspars which are the most used flux in ceramics with their alternatives such as quarry dust and bone ash. Theoretic part describes process of sintering, sintering activities of used fluxes and their use in the manufacture of ceramics. Practical part is dedicated to description and evaluation of experiment in witch sintering activities of various fluxes ceramic product are compared in dependence on their percent proportion in raw material mix.
Description
Citation
VOTAVA, P. Slinovací aktivita živců a jejich alternativ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO