Vliv pesticidů na mikroflóru vinné révy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce teoretického charakteru shrnuje informace o vlivu pesticidů na mikroflóru vinné révy. V úvodu je popsána obecná charakteristika pesticidů, jejich klasifikace, toxicita a stručný přehled. Dále popisuje choroby a škůdce, kteří nejčastěji ohrožují vinnou révu. Následující kapitola se zabývá mikroflórou vinné révy. Definuje morfologii, taxonomii a rozmnožování mikroorganismů, kteří se nejčastěji vyskytují na vinné révě a při technologickém zpracování vína. Poslední kapitola se zaměřuje na působení pesticidů na mikroorganismy během alkoholového i jablečno-mléčného kvašení.
The bachelor thesis of theoretical character contains information about an effect of pesticides on grapevine microflora. At the beginning there is a description of general pesticides characteristic, their classification, toxicity and a brief overview. Further it describes illnesses and pests that often attack grapevine. The next chapter deals with grapevine microflora. It defines morphology, taxonomy and reproduction of microorganisms most often occur on grapevine and during technological processing of wine. The last chapter is focused on effect of pesticides on microorganisms during alcoholic and malolactic fermentation.
Description
Citation
DAMBORSKÝ, P. Vliv pesticidů na mikroflóru vinné révy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biotechnologie
Comittee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Rosenberg, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Potáček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
1. Student seznámil členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Student akceptoval všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděl v plné šíři.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO