Klimatizační komora pro teplotní zkoušky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou měření teploty. Hlavní jejím cílem je návrh a realizace modelu klimatizační komory pro teplotní zkoušky snímačů a malých přístrojů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou uvedeny způsoby a chyby měření, přístroje a čidla pro měření teploty a jejich dělení. Dále je popsán měřící software a hardware pro ovládání a řízení soustav. Praktická část popisuje návrh, realizaci a nastavení modelu klimatizační komory, která je ovládána pomocí grafického měřícího softwaru Control Web 6. Práce je zakončena vzorovým měřením. Práce by měla sloužit k praktickému přiblížení problematiky teplotních zkoušek.
Diploma thesis deals with measurement of temperature. The main goal of the thesis is to suggest and realize a Conditioning Chamber for Thermal Testing of small equipments and sensitive elements. The thesis is divided into theoretical and practical part. In the theoretical part are mentioned possibilities of miscue of measurement, equipments and sensitive elements for the measurement of temperature and their dividing. Furthermore, the measurement software and hardware is described for controlling and operating of the system. The practical part is detailing concept and realization of the setting of the Conditioning Chamber, which is controlled by graphical measurement software Control Web 6. The thesis is finished by exemplary measurement and is being service of practical approximation of the measurement test.
Description
Citation
BENÁČEK, M. Klimatizační komora pro teplotní zkoušky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
Prof.Ing.Miluše Vítečková,CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Olehla, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (člen) Doc. Ing. Anton Kachaňák, CSc. (člen) Doc. Ing. Petr Kočí, CSc. (člen) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO