Predikce vývoje akciového trhu prostřednictvím technické a psychologické analýzy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá predikcí akciového trhu. Nejprve jsou uvedena teoretická východiska práce a to především principy technické a psychologické analýzy. Dále jsou uvedeny metody z oblasti umělé inteligence, které je možno využívat při metodách zabývající se predikcí. V rámci práce je navržen systém pro predikci a je implementována jedna jeho část. Tato část je testována a v závěru jsou diskutovány dosažené výsledky.
This work deals with stock market prediction via technical and psychological analysis. We introduce theoretical resources of technical and psychological analysis. We also introduce some methods of artificial intelligence, specially neural networks and genetic algorithms. We design a system for stock market prediction. We implement and test a part of system. In conclusion we discuss results.
Description
Citation
PETŘÍK, P. Predikce vývoje akciového trhu prostřednictvím technické a psychologické analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Pavel Holek (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO