Účinnost přeměny elektrické energie na světlo u současných světelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je informovat čtenáře o současném stavu vývoje světelných zdrojů, nových technologiích a o dosažených parametrech s těmito zdroji. Text práce je převážně zaměřen do popisu účinnosti přeměny elektrické energie na světlo u jednotlivých typů světelných zdrojů. Jsou zde popsány konkrétní technické parametry zdrojů udávané výrobci včetně jejich konstrukčního řešení. Pro přehlednost je provedena přehledná grafická komparace nejdůležitějších světelně elektrických parametrů u jednotlivých zdrojů.
The goal of this diploma’s thesis is to inform about present development of light sources, new technologies and about achieved parameters of these light sources. The thesis is mainly directed to describe efficiency of transformation electric energy to light at single types of light sources. There are described the concrete technical parameters of sources quoted by manufacturers and the contructional solution of single types of light sources. There is created a graphic comparation of electrotechnical and light parameters of the light sources.
Description
Citation
KRBAL, M. Účinnost přeměny elektrické energie na světlo u současných světelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Paar, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-10
Defence
Student kvalitně prezentoval svoji diplomovou práci. Na otázky vyplývající z posudků práce student odpověděl správně. V následné diskuzi student správně a pohotově odpověděl na všechny otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO