Konverze vzorkovací frekvence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem postupu pro změnu vzorkovacího kmitočtu signálu EKG pomocí tří metod: s celočíselným faktorem D/I, s libovolným faktorem (I=8) a s libovolným faktorem (I=16). Konverze vzorkovací frekvence má být provedena z 500 do 360 Hz a z 360 do 500 Hz v časové i frekvenční oblasti. K tomu se využívá profesionální výpočetní prostředí MATLAB, které je výborné pro zpracování signálů. Výstupem z této bakalářské práce by mělo být doporučení, jaké filtry, s jak dlouhou impulsní charakteristikou, jsou pro tuto změnu vzorkovací frekvence nejvýhodnější.
This bachelor’s thesis is engaged in design of procedure for change of sampling rate of EKG signal using 3 methods: with positive integer factor D/I, with any factor (I=8) and with any factor (I=16). Sampling rate conversion should be realized from 500 to 360 Hz and from 360 to 500 Hz in time and frequency part of signal. For this, it is used a professional computing interface of MATLAB, which is perfect for processing of signals. The output from this work should be recommendation which filters (with how long impulse characteristics) are useful for this change of sampling rate.
Description
Citation
CHROBÁK, M. Konverze vzorkovací frekvence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Doc. MUDr. Lenka Vargová, Ph.D. (člen) Doc. MUDr. Robert Roman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Do diskuse se zapojil doc. Kolář a doc. Kozumplík. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO