Správa pacientských dat v nemocničním informačním systému Clinicom

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Nemocniční informační systémy slouží k ukládání pacientských dat a k jejich sdílení. Mají několik výhod. Lékaři mají okamžitě přístupnou anamnézu, která pomáhá k rychlejší diagnostice, zabraňuje nadbytečnému plýtvání léky a duplicitním vyšetřením. Cílem mé bakalářské práce bylo vytvoření dálkového přístupu k nemocničnímu informačnímu systému Clinicom prostřednictvím internetu. Data jsou v informačním systému spravována databázovým systémem Caché. Z této databáze byly informace získávány pomocí SQL dotazů. Pro prezentaci dat na internetu bylo navrženo a realizováno uživatelské rozhraní v programovacím jazyce PHP, které umožňuje vzdálenou správu databáze systému Clinicom.
Hospital information systems to store patient data and to share them. Have several advantages. Doctors are immediately accessible to history, which helps to quickly diagnose, prevent unnecessary wastage of drugs and duplicate tests. The goal of this work was to develop remote access to hospital information system CLINICOM via the Internet. The data in the information system managed by the database system Caché. From this database information was obtained using SQL queries. For the presentation of data on the Internet was designed and implemented user interface in the PHP programming language, which enables remote database management system CLINICOM.
Description
Citation
JIRÁSKOVÁ, K. Správa pacientských dat v nemocničním informačním systému Clinicom [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena. Do diskuze se zapojil prof. Provazník
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO