Ekonomické dopady zrušení obchodní společnosti s likvidací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce pojednává o legislativních aspektech zrušení obchodních společností s likvidací a zabývá se vyjádřením ekonomických důsledků pramenících ze zániku organizace pro hlavní zainteresované strany (zaměstnanci, stát, věřitelé). Teoretická část je věnována základním pojmům týkajících se obchodních společností, charakteristik právních forem podnikání, příčin a forem zrušení a jejich následnému procesu likvidace. Praktická část se orientuje na firmu, akciovou společnost, která je v likvidaci a na ekonomické důsledky pramenící z ukončení podnikatelských aktivit této společnosti pro stát, zaměstnance a věřitele této organizace.
The thesis deals with legislative aspects of the abolition of corporate insolvency and dealing with the expression of the economic consequences arising from the demise of the organization to key stakeholders (employees, state, creditors). The theoretical part deals with basic concepts related to corporate, legal forms of business characteristics, causes and forms of dissolution and its subsequent liquidation process. The practical part focuses on the company, joint stock company, which is in liquidation and the economic consequences arising from the termination of the business activities of this company for state employees and creditors of the organization.
Description
Citation
ŠVANDOVÁ, K. Ekonomické dopady zrušení obchodní společnosti s likvidací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Ing. Miroslav Kuba (předseda) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen) Mgr. Milan Chytil (člen) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO