Testování řezivosti nástrojů ze slinutých karbidů povlakovaných PVD nanokrystalickými kompozity

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou rozboru vlastností tvrdých a otěruvzdorných povlaků nanesených PVD technologií. Je zaměřena především na přípravu, provedení a vyhodnocení testovaných povlaků na čelních kulových frézách.
This thesis deals with the analysis of properties of hard coatings and wear resistance PVD coated technology. It focuses on the preparation, execution and evaluation of test coatings on the front ball milling cutter.
Description
Citation
HUDEČEK, P. Testování řezivosti nástrojů ze slinutých karbidů povlakovaných PVD nanokrystalickými kompozity [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Jaké technologické postupy jsou používány pro úpravu mikrogeometrie nástrojů před a po povlakování? Jaké přínosy mají tyto úpravy? 2. Vyjmenujte druhy plynů používaných u metody PVD k ionizaci plynu? 3. Jak byly zvoleny řezné podmínky? 4. Jaký byl zvolen posuv na zub a axiální hloubka řezu? 5. Co vás vedlo k tomu, že jste zvolil jako kritérium velikost celkové síly řezného procesu? 6. Hodnotilo se blíže opotřebení břitu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO