Návrh zavedení štíhlé výroby v průmyslovém podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je nalezení oblastí úspor v průmyslovém podniku pomocí nástrojů štíhlé výroby. Na základě více jak čtyřměsíčního pozorování a hodnotících kritérií bylo stanoveno úzké místo, které je při implementaci navrženého způsobů řešení odstraněno a dochází tak k úsporám v oblasti energetiky a mezd a napomáhá k výrobě v duchu jednotkového toku materiálu.
Tendency of this diploma thesis is to find cost of economies through the device of lean production. On the basis of more than fourmonth monitoring and classification was specificated the problem, which is solved by implementation devices of lean production. Thanks these devices would be cut the bussines costs and salary and helps to do One piece flow too.
Description
Citation
KALOUDA, P. Návrh zavedení štíhlé výroby v průmyslovém podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Otázky oponenta: 1. Proč je vyrovnaná výroba základem výrobních systémů? 2. Můžete upřesnit způsob auditování a jeho výsledky? 3. Jaké konkrétní přínosy očekáváte po zavedení vyrovnaného plánování ve společnosti IFE? Jaká "plýtvání" budou odstraněna? Otázky členů komise: 1. Vazby zaváděného systému na materiálové toky. 2. Chyby a lidský faktor ve zvoleném systému. 3. Desítkový systém ve zvolené metodě. 4. Posloupnost operací v daném výrobním procesu. 5. Manipulace s materiálem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO