Obnovitelné zdroje energie v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce sestává z definice biomasy a jejího využití jako obnovitelného zdroje. Popisuje jednotlivé druhy biomasy a jejich vliv na zpracování a konverzi k energetickým potřebám. Uvádí možnosti výroby elektrické energie a tepla z této suroviny, jež je doplněno příkladem ilustrujícím použitelnost biomasy jako vhodného paliva. Na závěr práce zhodnocuje význam biomasy jako energetického zdroje pro ČR.
The thesis consists of the definition of biomass and its exploitation as a sustainable resource. It describes different types of biomass and their influence on the process of transformation to use for energy needs. It also introduces possibilities of electric energy and heat production out of this raw material, accompanied by an illustrating example of biomass as a suitable fuel. The end of the thesis evaluates the importance of biomass as an energy resource for the Czech Republic.
Description
Citation
ŽALOUDEK, M. Obnovitelné zdroje energie v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc.Ing. Jaroslav Krbek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Flimel (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO