Větrání a vytápění průmyslových hal

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá způsoby úpravy vnitřního prostředí průmyslových hal, především z hlediska provozních nároků a dosaženého komfortu na pracovišti. Autor se na úvod zaměřuje na pojmy související s vnitřním mikroklimatem a charakterizaci průmyslových hal, což by mělo pomoci k lepší orientaci v dané problematice. Další část práce obsahuje přehled hlavních systémů vytápění a větrání průmyslových hal s jejich přednostmi i nedostatky. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení uvedených systémů a porovnání sálavého a teplovzdušného způsobu vytápění.
The Bachelor´s thesis is concerned with ways of adaptation of interior surroundings in industrial buildings, first and foremost in respect of demands in operation and attainable comfort on workplace. As an introduction, author targets the concepts that bear relation to interior microclimate and characterization of industrial buildings, which should help to get better orientation in existent dilemma. Next part of the thesis contains a compendium of the basic heating and aerating systems in industrial buildings involving both their preferencies and deficiencies. In conclusion, there is accomplished the general evaluation of the aforesaid systems and the comparison of the radiant and the air heating method of heating.
Description
Citation
LEŽOVIČ, T. Větrání a vytápění průmyslových hal [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Sekanina, CSc., CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Doc. Kratochvíl: Jak byste zjistil "sálavou" teplotu okolních ploch? Na straně 32 jsou diagramy průběhu teplot v pracovní zóně. Jedná se o teploty vzduchu? Doc. Pavelek: Myslíte, že v pracovní zóně je nutně dosaženo pohody prostředí? Jaké provozy jsou charakteristické nemožností dosáhnout tepelné pohody?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO