Měření teploty v technické diagnostice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce má seznámit čtenáře s možnostmi měření teploty, s konstrukcí a funkcí jednotlivých měřidel a ukázat jejich přednosti a nedostatky. Jsou zde popsány jak jednoduché dotykové přístroje používané v běžném životě, tak složité systémy (termovize) využívané v nejnáročnějších průmyslových aplikacích. Práce zobrazuje teplotu především jako diagnostickou veličinu, díky níž lze snadno a rychle odhalit příčiny poruch různých zařízení a zabránit tak následným haváriím.
The purpose of this bachelor’s thesis is to familiarize a reader with possibilities of temperature measurement along with constructions and functions of particular measuring instruments and to present their positive and negative aspects. Both basic contact thermometers used in common life and complex systems (thermovision) employed in the most demanding industrial application are described here. The thesis depicts temperature as a diagnostic value according to which the causes of machinery failures are easily detected and subsequent accidents prevented.
Description
Citation
SZMEK, T. Měření teploty v technické diagnostice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Olehla, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Kureková, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-11-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO