Širokopásmový zesilovač pro čítač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsou provedeny návrhy možnosti řešení širokopásmového zesilovače, který by byl vhodný jako předzesilovač pro čítač LCK-1. Jako možná řešení jsou popsány tři metody. Metoda pomocí diskrétních součástek s rozloženě laděnými obvody, metoda s operačním zesilovačem THS3201 a metoda s monolitickým zesilovačem ERA-3. Metoda se speciálním operačním zesilovačem THS3201 je vybrána jako nejvhodnější řešení z důvodu možnosti zpracování velmi malých signálů. Je proveden návrh zesilovače THS3201 v programu PSpice, přičemž jeho výsledky jsou zohledněny při samotné realizaci zesilovače.
This work deals with possibilities design of broadband amplifier fit for the counter LCK-1. There are described three methods for possibilities solvings. The method by discretes of parts with stagger-tuned circuits, the method by operational amplifier THS3201 and the method by monolitic amplifier ERA-3. The Method by operational amplifier THS3201 is chosen like the best method, because this operational amplifier can amplify very small signals. There is designed of amplifier THS3201 in the simulation software PSpice and this results are take into account for realization broadband amplifier.
Description
Citation
KUDLIČKA, M. Širokopásmový zesilovač pro čítač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Růžička, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO