Příposlech k rybářskému hlásiči v pásmu LPD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je analýza, návrh a konstrukce funkčního prototypu tříkanálo-vého, bezdrátového příposlechu k elektronickým signalizátorům záběru ryby v pásmu LDP 433MHz. Sada bezdrátového příposlechu se skládá z vysílače a přijímače, jejichž základem jsou hybridní moduly firmy Aurel v součinnosti s mikroprocesory AVR. Mik-roprocesor ve vysílači zprostředkovává zpracování vstupních dat, jejich zabezpečení, kódování a odeslání. V přijímači se mikroprocesor stará o dekódování a vyhodnocení dat přijatých hybridním modulem přijímače a jejich následnou interpretaci, která bu-de optická a akustická. Sada bezdrátového příposlechu a její konstrukce je popisována ve dvou odděle-ných částech. Řešení obou částí obsahuje obecný úvod, popis jednotlivých funkčních bloků a některých důležitých součástek, celkové schéma zapojení, návrh desek s plošnými spoji a popis obslužného softwaru. Nakonec následuje kapitola zabývající se vhodnými typy antén. Tato kapitola je společná pro přijímač i vysílač.
The main objective of this project is analysis, design and construction of three channel wireless extension box for electronics bite alarms in LPD band. Wireless ex-tension box set consist of transmitter and receiver. Both of them are based on Aurel hybrid modules and Atmel AVR microcontrollers. Microcontroller in transmitter media-tes processing input data, their coding, securing and transmitting. At the receiver side microcontroler has to interpret data from hybrid module and start correct visual and acoustic signalization. Construction of this extension box set is described in two independent chapters. The solution contains brief introduction, description of each function block, some im-portant components, general schematics, design of PCB and description of the firm-ware. The last chapter is common for transmitter and receiver and describes recom-mended antennas.
Description
Citation
DUFEK, I. Příposlech k rybářskému hlásiči v pásmu LPD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO