Posouzení informačního systému organizace a návrh jeho změn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této diplomové práci se zabývám problematikou návrhu změn informačního systému malé organizace. Na základě výsledků provedených analýz současného stavu zjišťuji na jedné straně nedostatky stávajícího informačního systému, které se pokusím odstranit prostřednictvím několika návrhů řešení a na straně druhé objevit i silné stránky a příležitosti, které se ve stávajícím řešení informačního systému vyskytují. Tyto kladné aspekty stávajícího řešení, pak bude vhodné zohlednit i v rámci návrhů změn. Mnou navrhované změny v řešení informačního systému jsou dále podrobeny hodnocení podle předem zvolených kritérií odvozených z požadavků organizace a na základě výsledů této metody je pak zvoleno řešení optimální. Zvolená varianta řešení je pak blíže zkoumána a především hodnocena z pohledu ekonomických a dalších přínosů pro organizaci.
This diploma thesis is focused on problems and proposals of changes of information system in a small company. On basic of results of analises of present situation I have found out some missing things in information system which I try to solve by sever proposals and in the other hand discover strongnes and oportunities which should become in present information system a new way for solving existing problems. Those positive aspects of present solutions should be overtaken in change proposals. My suggesting changes in information system are evaluate according conditions that were given in advance due to this company and its asks. After that is chosen the best solving which is the most effective. The chosen way is being watched and evaluated from economic aspects and other possitive things for organization.
Description
Citation
DROZD, M. Posouzení informačního systému organizace a návrh jeho změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) Ing. Miloš Hejč (místopředseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (člen) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Václav Zeman (člen)
Date of acceptance
2010-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO