Podnikatelský záměr - uvedení nového produktu na trh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato marketingová studie je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu zavedení nového produktu na trh. Jedná se o nově navrhované zařízení určené lidem s omezenou schopností pohybu nohou, které by jim usnadnilo pohyby spojené s dostáváním se do nebo z postele, a které na našem trhu prozatím chybí. Projekt obsahuje jak zpracované teoretické podklady, které slouží k lepší orientaci v dané problematice, tak i analýzy vnitřního a vnějšího prostředí souvisejícího s podnikatelským záměrem a návrh podnikatelského záměru uvedení nového produktu na trh. Podnikatelský záměr zahrnuje zhodnocení současně nabízených produktů, opatření před zahájením prodeje, plán distribuce, propagační strategii, ekonomické zhodnocení a harmonogram zavedení produktu na trh.
This marketing thesis focuses on the elaboration of a business plan for market penetration of a new product. This novel product will be a newly designed mobility aid addressed for people with limitated ability of movement of their legs. It would lift their legs from the vertical to the horizontal position and back without any effort being exerted by the user. Such a device is currently not available on the Czech market. This project contains both a theoretical background which is instrumental for better orientation in this area and also an analysis of the inner and the outer backgrounds behind a business plan for the market penetration of this new product. This thesis also contains a review of today’s products in the general area, measures taken before the commencement of potential sale, a distribution plan, promotion strategy, economical evaluation and a plan for the lead-in of the produkt onto the market.
Description
Citation
SKLENÁŘ, T. Podnikatelský záměr - uvedení nového produktu na trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Ivo Kvasnička, CSc. (člen) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO