Modelování a analýza stavebních konstrukcí v prostředí ANSYS Workbench

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá využitím softwarového prostředí ANSYS Workbench pro modelování a analýzu stavebních konstrukcí. Úvodní část práce je zaměřena na metodu konečných prvků, která je prostředím používána. Hlavní část práce je pak věnována praktickému využití prostředí ANSYS Workbench pro statickou lineární analýzu železobetonového parkovacího domu. V rámci práce je řešen především model geometrie, dále je aplikováno zatížení modelu dle platné normativy a na závěr jsou uvedeny vypočtené hodnoty deformací a napětí vybraných konstrukčních částí.
This thesis deals with the use of the ANSYS Workbench software environment for modelling and analysing of civil structures. The introductory part is focused on finite element method, which is used by the ANSYS environment. The main part is dedicated to practical use of ANSYS Workbench environment for linear static analysis of reinforced concrete parking house. The thesis deals primarily geometric model, load model according to valid standards and at the end are listed calculated values of deformation and stress of selected components.
Description
Citation
KRŇÁVEK, O. Modelování a analýza stavebních konstrukcí v prostředí ANSYS Workbench [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO