Vývoj dopravního simulátoru - objekt křižovatka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat kód dopravního simulátoru TRASI, zjistit příčiny nefunkčnosti udílení předností v křižovatce a tyto příčiny opravit. Bylo navrženo několik způsobů řešení, z nichž jedno bylo implementováno do simulátoru (systém s maskou předností). Funkčnost řešení byla ověřena na třech jednoduchých modelových situacích. Na křižovatce s hlavní silnicí, na křižovatce s předností zprava a na jednoduché světelné křižovatce. Jejich návrh je také součástí bakalářské práce. Dále je v práci uveden stručný návod na simulátor jak pro uživatele, tak pro tvůrce dalších programových rozšíření.
The object of the bachelor’s thesis was to study a code of a traffic simulator TRASI, to find causes of a malfunction in giving way at the crossing and to fix these causes. Several methods of solution were suggested and one was selected and implemented into the simulator (the priority mask system). The solution’s functionality has been tested on three simple model situations. On a crossing with a main road, on a crossing with a right road priority and on a crossing with traffic lights. The design of these situations is as well the part of the bachelor’s thesis. Then there is a brief manual for the simulator, both for users and the following programmers, in the thesis.
Description
Citation
KUČERA, L. Vývoj dopravního simulátoru - objekt křižovatka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Ladislav Jurišica, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO