Bezpečnost systému přepravy materiálů a nebezpečných látek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tématem mé bakalářské práce je bezpečnost systému přepravy nebezpečných látek. Vycházel jsem z domácích a zahraničních zdrojů za posledních patnáct let. Část zdrojů pochází z literární rešerše zhotovené za pomoci Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové podle tématu a klíčových slov. Práce se zabývá základními pojmy týkajícími se nebezpečných látek, současnou platnou legislativou upravující problematiku přepravy nebezpečných látek. Na to navazuje identifikace nebezpečných látek a posouzení jejich vlastností. To je důležité jak pro běžné užívání, tak pro úspěšný zásah v případě havárie a jejího úniku. Druhá polovina se věnuje zejména systémům přepravy nebezpečných látek, dopravním prostředkům provádějících tuto činnost a zásahu jednotek požární ochrany při jejich haváriích. Na konci nechybí zamyšlení a vlastní pohled na danou problematiku.
My bachelor thesis is dealing with the dangerous substances transportation system. I used domestic as well as foreign literature sources over the past fifteen years. A part of presented sources were elaborated with help of the Study and Scientific Library Hradec Kralove according to the theme and key words. My thesis focuses on fundamental phrases connected with dangerous substances as well as the present valid legislation regulating the issue of dangerous substances transportation. Identification of dangerous substances and their qualities evaluation follows. This is essential both for common usage and for successful intervention in case of emergency and possible leak. The second half of my thesis is mostly dealing with dangerous substances transportation systems, means of transportation that conduct this activity and fire protection squads intervention during such emergency situations. Finally, there is presented own insight onto the given issue.
Description
Citation
PIRNER, A. Bezpečnost systému přepravy materiálů a nebezpečných látek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Krizové řízení a ochrana obyvatelstva
Comittee
doc. Ing. Jaromír Novák, CSc. (předseda) prof. RNDr. Zdeněk Friedl, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Zahradníček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise vyslechla posudky vedoucího a oponenta, poté se student vyjádřil k připomínkám, dotazům a po diskuzi následovalo hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO