Návrh řešení optimalizace DPH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku přiznávání daně z přidané hodnoty, která je považována za nejobtížnější ze všech daňových teorií. Důvodem je především fakt, že přestože se mnozí přiznáváním daně z přidané hodnoty v pravidelných měsíčních či čtvrtletních intervalech zabývají, výkladu tohoto zákona nerozumí, což způsobuje mnoho chyb a komplikací. Cílem této práce je sumarizace nejčastějších chyb, které se při vykazování daně z přidané hodnoty vyskytují a následný návrh směrnice, jíž by se měl běžný plátce řídit.
This bachelor´s thesis is focused on problems with granting taxation of value added tax which is considered to be the most difficult of all taxation theories. The reason for that is a fact, that although many people are concerned to granting taxation of value added tax in regular month or quarter time intervals, they do not fully understand this statutory interpretation and that causes many erors and complications. The main objective of this thesis is to summarize most frequented erors which occur during granting taxation liability of value added tax and following concept of directive which should be followed by ordinary taxpayer.
Description
Citation
TOMANOVÁ, L. Návrh řešení optimalizace DPH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Ing. Jaroslav Geršl (předseda) prof. Ing. Miloš Konečný, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D. (člen) JUDr. Dalibor Vaigert (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO