Standardy výcviku obsluhy rozvoden a transformoven

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Při sbírání zkušeností a zvyšování odborné úrovně byl jsem seznámen s odborným pracovníkem podniku Semperflex Optimit s.r.o . Po konzultaci s odborným pracovníkem jsem byl seznámen s výrobním programem podniku, rozdělením střediska provozní údržby, činností části elektro údržby se zaměřením na VN specialisty. Současně s probíhající odbornou praxí v podniku Semperflex Optimit s.r.o. jsem zvažoval volbu zadání pro zpracování závěrečné bakalářské práce. Nejvíce zajímavá byla odborná problematika pracovníků VN elektro údržby. Jaké jsou podmínky pro práci na VN zařízení? Existuje systém udržování potřebných znalostí a pracovních návyků a dovedností? Je tento systém dostatečný? Je zpracováván plán odborné přípravy? Tyto i další otázky, které byly položeny, vedly k tématu závěrečné bakalářské práce „Standardy výcviku obsluh rozvoden a transformoven firmy Semperflex Optimit s.r.o“
While gathering the in-field experience to improve my professional grade I was introduced to the Chief of the Maintenance centre of Semperflex Optimit company Ltd. Thanks to that I have become familiar with the company‘s production‘s strategy, subdivisions of the operative maintenance centre as well as with the running of the part of electro-maintenance unit focusing the HV specialists. Simultaneously with my visit in the company I have been thinking over the subject of my bachelor´s thesis. Especially what took my interest was the HV branch of the electro-maintanance centre. What kind of qualifacation is necessary? How to achieve it? And what are the conditions for working with the HV unit? Is there any system of keeping the sufficient knowledge, work habits and skills? These, all together with other questions I have asked myself, convinced me to give my bachelor´s thesis the title „ The standards of the switchroom and transformer station’s worker maintenance.“
Description
Citation
NERUŠIL, O. Standardy výcviku obsluhy rozvoden a transformoven [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Student zvládnul prezentoval dané téma. Vedoucí práce přečetl posudky, student odpověděl na vznesené dotazy. Na doplňující dotaz student také odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO