Design karavanu.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na návrh designu karavanu. Inovací je nové uspořádání interiéru obytného automobilu třídy B pro 4 osoby s ohledem na minimální provozní rozměry a energetickou soběstačnost. Nosnou myšlenkou je návrh interiéru dle ergonomických zásad s ohledem na základní potřeby uživatelů během cestování a exteriér přinášející inovativní vzhled v oblasti obytných automobilů. Navržený interiér přináší řadu kompromisních řešení a několik nápadů pro malé prostory, jako např. multifunkční nábytek. Výsledkem se stává malý kompaktní design pro velké cestování.
This thesis aims to design a modern innovative caravan. The main innovation of the proposal is seen in the new interior of motorhome class B for 4 persons with regard to minimal functional proportions. Independenc of energy. The main idea of the whole work is new compact interior designed according to ergonomy of person and with regard to main individual needs of user during their travelling and exterior, which brings a new face into motorhomes.Imterior brings several compromise solutions and several ideas for small spaces like multifunctional furniture. Small compact design for big travelling.
Description
Citation
ZAHRADNÍČEK, J. Design karavanu. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) akad. soch. Zdeněk Zdařil (místopředseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) PhDr. Jana Pavlíčková (člen)
Date of acceptance
2008-11-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO