FM radiovýškoměr pro měření malých výšek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Predmetem mé bakalárské práce je návrh FM radiovýškomeru pro merení malých výšek pracujícím na principu merení záznejového kmitoctu. Radiovýskomer pracuje v pásmu 5,760 GHz. Návrh je realizován klasickým obvodovým rešením bez použití RF modulu. Návrh každé cásti je podporen simulacemi a merením.
The aim of my bachelor thesis is to design a Low altitude FM radioaltimeter based on heterodyne frequency measurement. Radiolocator works in 5,760 GHz frequency band. Its design is based on solving peripheral circuits. There are no RF modules used. Design of each of them is supported by simulations and measurements.
Description
Citation
PÍTRA, K. FM radiovýškoměr pro měření malých výšek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO