Výroba dolního tělesa objemovým tvářením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce, která je vypracovaná v rámci navazujícího magisterského studia oboru strojírenská technologie a průmyslový management (2303T005) předkládá návrh technologie výroby dolního tělesa objemovým tvářením a jeho ekonomické vyhodnocení, obsahující všechny ekonomické náležitosti potřebné k výrobě a ke stanovení konečné ceny výkovku. Práce obsahuje všechny potřebné výpočty a návrhy strojů vzhledem k materiálu zápustek a pro požadovanou roční kapacitu 250 000 kusů výkovků. Polotovar pro výrobu výkovku je přířez z tyče kruhového průřezu z oceli 14 220 ČSN 42 5510.
This diploma thesis, which has been elaborated within Master's study programme Manufacturing Technology and Management in Industry (2303T005), submits a production proposal of production of bottom body by solid forming and its economical evaluation containing all the economical essentials needed in order to produce and specify the final price of a forging. This thesis takes in all the necessary calculations and machinery proposals according to the material of dies and to annual capacity of 250 000 pieces of forgings requested. Semi-finished product for the manufacture of forging is cut size of bars of circular cross-section of steel 14 220 ČSN 42 5510.
Description
Citation
KADĚRA, J. Výroba dolního tělesa objemovým tvářením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Oto Barborák, CSc. (člen) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl dotazy vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly položeny ještě následující dotazy: 1. Proč autor vybral výrobu výkovku pro variantu II. ? 2. Které výhody vedly diplomanta k volbě kovacího lisu? 3. Extrémní velikost výrobní režie. 4. Analýza bodu zvratu, určení fixních nákladů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO